Bitcoin-tietopaketti

Bitcoin on digitaalinen valuutta, jolla on maailmanlaajuisesti miljoonia käyttäjiä. Suomessa on tällä hetkellä n. 40 000 Bitcoin-käyttäjää, ja määrä kasvaa jatkuvasti.

 

Mikä Bitcoin on?

 

Bitcoinin edut

Bitcoin-siirroissa ei ole välikäsiä kuten pankkia tai valtiota, joten Bitcoin-siirrot tapahtuvat välittömästi. Tämän johdosta myös välityskulut ovat äärimmäiset pienet.

 

Usein kysytyt kysymykset

Miten näette muut digitaaliset valuutat kuten Litecoin, Dogecoin, Darkcoin tms?

On olemassa kymmeniä kilpailevia digitaalisia valuuttoja. Emme kuitenkaan näe yhdestäkään kilpailijasta uhkaa Bitcoinille, sillä ne eivät tarjoa merkittäviä parannuksia verrattuna Bitcoiniin. Bitcoin edustaa tällä hetkellä yli 90% kaikista virtuaalivaluutoista.

Eikö kirjanpitoni muutu sekavaksi jos otan Bitcoinmaksut käyttöön?

Kirjanpitoon ei tule minkäänlaisia muutoksia, sillä saatte halutessanne kaikki maksut tilillenne suoraan euroina.

Yrityksemme ei halua Bitcoineja tilillemme.

Voit valita kuinka suuren osan maksuista vastaanotat euroina ja Bitcoineina. Halutessasi muutamme koko maksun suoraan euroiksi, jolloin et joudu itse käsittelemään lainkaan Bitcoineja.

Bitcoinin arvo heilahtelee

Teidän ei tarvitse huolehtia arvon heilahtelusta, sillä teille tilitetään halutessanne ainoastaan euroja.

Bitcoin on vielä niin uusi, etteivät asiakkaamme halua maksaa Bitcoinilla.

Suomessa on jo yli 40 000 Bitcoin-käyttäjää, ja määrä kasvaa jatkuvasti. Useat Bitcoin-käyttäjät haluaisivat tehdä kaikki päivittäiset ostoksensa Bitcoinilla.

Bitcoinia käytetään rikolliseen toimintaan

Kuten kaikkia valuuttoja, toki myös Bitcoinia on käytetty rikollisessa toiminnassa. Tutkimusten mukaan Bitcoinilla ei kuitenkaan harjoiteta sen enempää rikollista toimintaa kuin euroilla tai dollareilla.